Miattad tartok ott, ahol most vagyok...

Számtalanszor találkozhattunk már olyan személyekkel, akik úgy gondolják, hogy ahol éppen tartanak, azt másoknak köszönhetik…Akár jó vagy rossz értelemben.

„Miattad nem sikerült, Te vagy az oka az én szerencsétlen életemnek.”

Akik dolgoznak magukon azok tudják, hogy ebben az esetben, megnézik azt a részét a dolgoknak, hogy mik befolyásolhatják a döntéseikben, mennyire engedte meg, hogy másokra hallgasson. Itt szokták elkövetni a hibát, hogy úgy döntenek, ahogy mások elvárják, hogy utána a felelősséget ráhárítsák az adott személyre. Egyet muszáj elfogadni, még ha fájni is fog (akkor van vele dolgod)  :a döntéseinknek következményei vannak! Ettől függetlenül nem szabad félni, vagy megijedni attól, hogy mi lesz akkor, ha rosszul döntünk. Ilyenkor érdemes leülni, elgondolkodni, hogy milyen variációi lehetnek a döntéseinknek. Ha ez megvan, akkor merjünk dönteni, tegyük meg az első lépéseket, amit el szeretnénk érni, mert ettől fogunk fejlődni.

Nagyon sok terhet cipelünk magunkon, csak is azért, mert nem vagyunk őszinték a másikkal, de legfőképpen saját magunkkal.

Miért?

Miért jó játszani azzal, hogy ami bennünk van, azt folyamatosan elnyomjuk?

Mi az oka, ami miatt képesek vagyunk ilyet tenni?

A válasz egyértelmű, nagyon sok esetben nem vagyunk saját magunkkal megelégedve, nem merjük felvállalni döntéseinket, vagy akik igazából vagyunk, csak mert azt gondoljuk, hogy kevesek vagyunk és ilyenkor jön a másokhoz való hasonlítgatás. Neki könnyű, mert…

Honnan tudod, hogy milyen a másik élete, vagy miken ment keresztül? Ezzel nem szabad foglalkozni. Nem a Te utad. Zsákutca!

Érdemes azt megnézni, hogy eddig életünk során mennyit tanultunk, mennyi mindenen mentünk keresztül. Tapasztalatok sorozata, ami kialakította a gondolkodásunkat. Igen is legyünk büszkék magunkra azokért a dolgokért, amiket elértünk. Mindig magunkhoz képest kell nézni a dolgokat és nem másokhoz hasonlítani magunkat. A másik élete az nem a Tied, nem lesz ugyanaz. Mindenki másképp éli meg a mindennapokat, mindenki máshogy reagál a külső ingerekre is.

Néhány gondolat, ami segíteni fog

  1. Keresd a saját utadat, hogy boldog lehess és ne hibáztass másokat azért, mert neked nem jó az életed!

  2. Mindig te döntesz!

  3. A Te döntéseid sorozata van ott most jelen pillanatban is, ahol tartasz.

  4. Vedd észre, tanulj belőle és fejlődj. Ha ezeket a dolgokat átgondolod, akkor rá fogsz jönni, hogy nem is olyan bonyolult, csak a kifogások tömbkellege árasztja el a fejünket, a lustaság miatt, mert egyszerűbb! Mindent el lehet érni, csak akarni kell!

Csináld! Tedd! Vállald a felelősséget és élj!